11 pentru Măneciu

Pentru Primăria Comunei Măneciu s-au înscris 11 candidați, dintre care 4 independenți și 7 afiliați politic. În acest moment, Primăria comunei Măneciu este condusă de septuagenarul, Vasile Cordoș, membru al ALDE.

Vasile CordosCandidatul ALDE, Vasile Cordoș

Situat pe prima poziție în buletinul de vot, actualul primar al comunei nu mai are nevoie de nicio prezentare. Vasile Cordoș, actual membru ALDE, care a plecat din PNL după ruperea USL este fost administrator al unei firme locale de producere a mobilei. Actualul primar al comunei Măneciu a fost asociat de multe ori cu falimentarea UFET Măneciu (fosta fabrică de cherestea din Măneciu), însă niciodată aceste acuzații nu au fost dovedite și urmate de o acțiune legală.

Lupu Stefan candidatul PNL: Ștefan Lupu

Din partea PSD candidează fostul vice-primar Mihai Barbu, de profesie inginer. Pentru PNL candidează fostul primar Ștefan Lupu (2004-2012), fost membru PDL, controversat pentru montarea unui semafor inutil în centrul comunei și parcelarea islazul din Măneciu Pământeni pentru clientela PDL.

Liviu Donache candidatul PSRO: Liviu Donache

Din partea partidelor mai mici candidează actualul consilier județean, de profesie electromecanic, Liviu Donache (PSRO), Coman Constantin (PRM) de profesie șef de tren, pensionarul Zaharia Florin (PND) și economistul Mihaela Vlăsceanu (PRU).

Ghimpu Cosmin Ioan candidatul independent Ghimpu Cosmin-Ioan

Cei 4 candidați independenți sunt Ghimpu Cosmin-Ioan, Remus Văsii, Constantin Cârstea și Florin Ozon. Ghimpu Cosmin-Ioan este un tânăr sociolog de 31 de ani, care a fost implicat în acțiuni civice la nivelul localității încă din 2011 când a înființat Asociația pentru Dezvoltare Comunitară Zăganul. Cu ajutorul unor tineri din localitate a contribuit la dezvoltarea turismului în zonă prin marcarea a peste 200 km de trasee montane și de cicloturism și promovarea a comunei și a stațiunii Cheia pe internet. Totodată, ONG-ul pe care l-a condus a organizat numeroase acțiuni de ecologizare și tururi ale zonei pentru sute de bicicliști din Ploiești și București. Nu în ultimul rând, atunci când s-a desființat circulația feroviară între Măneciu și Ploiești, a inițiat o petiție publică în urma căreia ruta a fost reînființată.

Remus Văsii este un informatician în vârstă de 49 de ani. Acesta a crescut în București, însă are originile din Măneciu. După ce a locuit în Suedia din 1988, Remus Văsii s-a mutat în 2007 împreună cu familia sa în Măneciu.

Florin Ozon Candidatul independent Florin Ozon

Florin Ozon este ofițer în rezervă, locuiește în Măneciu din anul 2003 , când s-a mutat din București împreună cu familia sa. Soția domnului Ozon este cadru didactic la Liceul Tehnologic Măneciu. Florin Ozon a declarat pentru evaleateleajenului.ro că s-a înscris în cursa electorală tocmai pentru a se implica activ în viața comunei.

Constantin Cârstea este cunoscut în întreaga comună ca urmare a funcției de secretar pe care a îndeplinit-o în cadrul Primăriei comunei Măneciu până acum câțiva ani. Acum Constantin Cârstea este pensionat. Până de curând fostul secretar al Primăriei Măneciu a fost membru UNPR și urma să candideze din partea acestui partid pentru funcția de Primar. Motivul candidaturii independente este necunoscut, fie a dorit să nu fie asociat cu acest partid, fie în cele din urmă relațiile acestuia cu colegii din formațiunea progresistă s-au stricat. Un lucru este cert, UNPR nu are candidați la Primăria comunei Măneciu și nici la Consiliul Local din această localitate.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>