Imagini din muntii Grohotisului

Masivul Grohotis este situat in vestul Carpatilor de Curbura si se intinde pe o suprafata de 300km patrati, avand aceeasi suprafata precum Muntii Bucegi.

Culmea principala este orientata NE-SV. Pornind din Pasul Bratocea in lungul ei se insira varfurile: Bobu Mic (1752m), Grohotis (1768m), Ulita (1565m), Radila Mare (1490m) si Clabucet (1394m).

1muntii-grohotis-cheia-neamtului-baiului-bucegi

Muntii Grohotisului sunt delimitati la vest de Valea Teleajenului, la est de Valea Doftanei si la sud de orasul Slanic si de comunele Maneciu si Izvoarele.

Spre vest vaile raurilor Doftana si Doftana Ardeleana il delimiteaza de spatiile montane la fel de largi ale Muntilor Baiului si Intorsurii.

Spre nord paraiele Ramura Mica, afluent al Tarlungului si Babesul, afluent al Teleajenului, se adancesc intre Muntii Grohotis si fetele sud-vestice, priporoase si impadurite, ale Muntilor Ciucas.

Spre est coboara picioare de munte lungi pana in Valea Teleajenului, vale care delimiteaza arealul Muntilor Grohotis de culmile domoale ale Muntilor Tataru.

Catre sud masivul domina Subcarpatii, aflati aici la altitudini de 800-1000m, bine populati, acoperiti de livezi.

Mai jos puteti vedea cateva imagini cu si de pe varfurile Grohotis si Bobu Mare. Fotografiile au fost realizate de catre Robert Popa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>