A nins în Munții Ciucaș. Cod galben de ninsoare la munte

După câteva zile de ninsoare în munții Bucegi stratul de zăpadă se apropie de 30 de cm, deşi ne aflăm abia la mijlocul lunii octombrie. Și la altitudini mai mici de 2000 de metri a nins. În nordul Văii Teleajenului, în munții Ciucaș stratul de zăpadă a atis câțiva centimetri. Cu toate că pentru următoarele zile, la munte, nu se mai anunță precipitații, prognoza meteo arată că de duminică până miercuri va ninge în munții Ciucaș .

Ninsoarea a ajuns și la peste 1200 de metri altitudine. Șoferii care au trecut astăzi prin pasul Bratocea (1268 m. alt.) s-au trezit în plină iarnă. Mai mulți prahoveni care au trecut prin pasul Bratocea au postat pe Facebook imagini suprinse cu zăpada.

 

 

Meteorologii au emis, joi dimineaţa, o nouă avertizare COD GALBEN de vânt puternic şi ninsori pentru zona de munte din 4 judeţe – Prahova, Buzău, Dâmboviţa şi Argeş.

Sunt anunţate în continuare ninsori care determină scăderea vizibilității sub 100 m si izolat sub 50 m.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>