Cum va arăta terminalul multimodal de la Spitalul Județean de unde vei putea lua autobuzul către Valea Teleajenului

terminal-multimodal-spitalul-judetean-ploiesti

Consiliul Județean Prahova și Primăria Ploiești intenționează să atragă finanțare europeană pentru realizarea unui terminal multimodal în apropierea Spitalului Județean. Proiectul a fost în lucru încă din mandatul trecut, când a fost elaborat studiul de fezabilitate și au fost luate avizelele necesare, urmând ca proiectul să fie doar depus pentru accesare de fonduri.

Valoarea estimativă a investiției se cifrează la șase milioane de euro, respectiv aproape 30 de milioane de lei. Din suma totală estimată a fi necesară, peste 1,7 milioane de lei reprezintă finanțare locală. Proiectul este unul de anvergură, acesta urmând să fie cel mai mare terminal multimodal din Prahova. Astfel, terminalul include pe lângă o clădire prevăzută cu săli de așteptare, grupuri sanitare moderne, și o parcare imensă, de peste 12.000 de mp, pentru autobuze, taxiuri și autoturisme, dar și pentru biciclete.

Întreaga zonă de la Spitalul Județean Ploiești ar urma să fie reconfigurată, de data aceasta soluția propusă nefiind sensuri giratorii, ci zona va fi intens semaforizată, intrarea urmând să fie realizată pe drumul existent care duce în spatele Spitalului Județean.